Wie zijn wij ?

Wij zijn Gerarda van den Bosch (29) en Hans van Oosterbosch (44). Op 23 maart 2001 zijn we getrouwd, nadat we sinds 1998 al samenwoonden. Wij hebben elkaar leren kennen op duikvereniging OSV Albatros in Vianen. Hans was de duikinstructeur van Gerarda en al snel hadden wij als buddies een speciale band.

Gerarda werkte als gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling gynaecologie, kraam- en verloskunde van Het Mesos Oudenrijn te Utrecht en Hans heeft in Nieuwegein een eigen bedrijf. Al snel werd duidelijk dat wij een groot gezin wilden stichten, waarbij graag zouden willen adopteren.

Onze grootste hobby's zijn nog steeds duiken en motorrijden.

Op 23 maart 2001 zijn we getrouwd, omdat voor adoptie nu eenmaal een huwelijk op prijs wordt gesteld. Daarna hebben wij ons vrij snel ingeschreven bij het Ministerie van Justitie, waarbij wij door de leeftijd van Hans een voorrangsregeling kregen voor het volgen van de VIA cursus. VIA staat voor Vereniging voor Interlandelijke adoptie. In juni kregen wij na het raadsonderzoek van de Raad van de Kinderbescherming de  fel begeerde Beginseltoestemming, een erg spannende periode, die we gelukkig positief af hebben gesloten.

 

Op 2 juli is ons dossier opgestuurd naar Colombia, waarbij wij op 18 juli 2002 met medewerking van de Raad een wijziging aan hebben kunnen brengen voor 3 kinderen.. Wij zouden eerst voor 2 kinderen gaan , maar we hoorden zoveel positieve verhalen over 3 kinderen, dat we besloten om daarvoor te gaan. Wat zou het fantastisch zijn als we 3 kinderen uit één gezin een leuke en goede toekomst zouden kunnen geven.

Op 20 september kregen we van Dineke, onze contactpersoon bij Hogar, het fantastische nieuws dat het voorstel er was. Het waren 3 broertje van 2, 3 en 4 jaar oud. Na het zien van de foto waren we helemaal verliefd op onze kids. Op 16 oktober sluiten we ze eindelijk in onze armen en daarmee ook in ons hart.