Nederland

Op donderdagmorgen werden de kinderen pas om 10.00 uur wakker. Boven verwachting hadden ze de hele nacht goed doorgeslapen. Eerst maar eens lekker kopje thee gedronken, daarna in bad, tandjes poetsen en aankleden. Als ontbijt hadden we cornflakes voor ze, omdat ze dat in Colombia in ieder geval altijd lekker vonden. Ze aten niet echt veel, maar wel voldoende om de dag mee te starten. Met het weer troffen we het bijzonder, het was heerlijk zonnig herfstweer, dus tijd voor een 1e Hollandse wandeling.

Opa en oma zouden nog een hele grote verrassing voor ze hebben en zouden dat vanavond komen brengen. Zij wilden deze cadeautjes niet direct op de dag van aankomst al geven, omdat de kinderen dan veel te onrustig en vermoeid zouden zijn. Dus donderdagavond was het een vervroegd pakjesavond bij familie van Oosterbosch. De kinderen werden getracteerd op een echte fiets, een driewielertje en een tractor met aanhangwagen. Bovendien ook nog een paar kleine cadeautjes.

De hele avond hebben ze er nog mee gespeeld, daarna hebben oma en opa geholpen om de kinderen in bad te doen. De whirlpool en jetstream draait dan ook op volle toeren en een puinhoop dat het dan wordt…….

Op vrijdag tijd om eens op het kantoor van papa te gaan kijken. In het begin vonden de kinderen het maar erg vreemd, maar Mateo en Carlos waren al snel los en werden op de bureaustoelen door het kantoor geduwd

Op zaterdag weer heerlijk fietsweer. Tijd om eens lekker met de kinderen naar Vianen te fietsen. Opa en oma werden gebeld om te zeggen dat we eraan kwamen, maar zoals verwacht kwamen die ons thuis ophalen. Het was opa’s droom om met zijn kleinkinderen in de aanhangwagen te fietsen. Het pontje tussen Nieuwegein en Vianen vonden de kinderen natuurlijk hartstikke interessant, dat konden ze in Colombia niet.

Op zondag kwam de familie van Hans op bezoek. Zij hadden van tevoren gevraagd of wij graag een bolderkar wilden hebben, omdat zij graag gezamenlijk iets wilden geven. En dan niet zomaar een bolderkar, maar een hele stevige die ook uit elkaar te halen was. Dat wilden wel, ideaal voor in het park, straks de kinderen naar school brengen en voor op de camping. Nadat de bolderkar in elkaar gezet was werd natuurlijk het eerste ritje al gemaakt en hebben we lekker eind gewandeld.

Op maandag begon de eerste echte Nederlandse week. Voor de kinderen was het wennen, zeker voor Mateo die inmiddels in een campingbedje bij ons op de kamer slaapt. Daarvoor werd hij regelmatig wakker en kwam dan naar ons toe. Om hem een paar keer een goede nachtrust te geven maar eens lekker bij ons op de kamer laten slapen. Hij heeft inmiddels een paar goede nachten achter de rug en binnenkort zullen we weer eens proberen hoe het in zijn eigen bedje gaat.

Met Mauricio gaat het uitstekend en voelt zich helemaal thuis. Hij eet goed en vindt tot op heden alles lekker. Bij Carlos is echt een knop om sinds we in Nederland zijn, want hij hangt nu ook ontzettend aan Gerarda. Het ijs is bij hem dus definitief gebroken. Al bij al zijn we ons ervan bewust dat we een geschenk uit de hemel hebben gekregen en dat het uitzonderlijk is zoals het bij ons tot op heden gaat. Heerlijk om na 3 weken eens terug te blikken in ons reisverslag. Wat hebben we veel beleefd in zo’n korte tijd!! Lees het verslag van onze terugblik in het reisverslag.